Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگردان شاخص تئاتر ایران معتقد است: دیگر سنت رفتن به تئاتر و خرید کالای فرهنگی در سبد فرهنگی خانواده‌ها جایی ندارد. ۱۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۲ استانها کردستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مریوان، قطب‌‌الدین صادقی، ظهر امروز در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، اظهار داشت: برخلاف تئاترهای معمول که مردم انتخاب می‌کنند که به تماشای آن بروند، در تئاتر خیابانی این خود تئاتر است که به میان مردم می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ابراز تأسف از اینکه در بسیاری از نقاط کشور سنت رفتن به تئاتر و خرید کالای فرهنگی در سبدفرهنگی خانواده‌ها نیست، افزود: تئاتر خیابانی به عنوان یک اقدام شگفت‌انگیز که بیش از 100 سال از عمر آن می‌گذرد، این امکان را فراهم آورده که هنرمندان تئاتر هنرمندانه به سوی مردم رفته و با آنها پیوند بگیرند و با آنان بتوانند از برخی مسائل سخن به میان آوردند.

کارگردان و نویسنده تئاتر کشور با تأکید بر اینکه ارتباط با مردم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های تئاتر خیابانی است، تصریح کرد: برخلاف تئاتر معمول که تمرکز صرفاً بر نگاه است، در تئاتر خیابانی این ارتباط‌گیری با مردم است که بسیار اساسی و ضروری می‌نماید.

وی بیان کرد: در بسیاری از آثار ارائه شده در جشنواره شاهد بودیم که متأسفانه اثر در فضای بسته جهان ذهنی خودشان و با تقلید از تئاتر صحنه اجرا شدند و متولیان آن لزوم ارتباط و ضروری ایجاد این ارتباط با مردم را در خود احساس نکرده‌اند.

صادقی با بیان اینکه فضای باز یک فضای پر از پارازیت و نشانه‌های مزاحم است، ادامه داد: برای خلق این تمرکز گوش و چشم، هنرمندان باید ترفندهایی را لحاظ کنند تا بتوانند به بهترین شیوه ممکن در جذب مخاطب اقدام کنند.

وی راه‌های تحقق این مهم را استفاده از موسیقی بزرگ، استفاده از حرکات درشت، ریتم، هیجان دانست که از طریق آن بتوان نظر مردم را جذب کرد.

اگر انتقاد را از تئاتر خیابانی بگیرند دیگر چیزی برای عرضه وجود ندارد

کارگردان پیشکسوت عرصه تئاتر ویژگی سوم تئاتر خیابانی را نقد دانست و گفت: از همان ابتدای سر برآوردن تئاتر خیابانی توسط گروه‌های مخالف اروپایی که می‌دیدند در نظام سرمایه‌داری حقایق را خفه می‌کنند و واقعیات کتمان می‌شوند، داوطلبانه در خیابان و در جاهای عمومی در کم‌ترین زمان ممکن حقیقتی را برملا می‌کردند که دیگران همان حقیقت و واقعیت را سرکوب و پنهان می‌کردند.

به گفته صادقی، اگر انتقاد را از تئاتر خیابانی بگیرید دیگر چیزی برای عرضه وجود ندارد چرا که جوهر تئاتر نقد و آگاهی است آنهم آگاهی و دادن اطلاعات جدیدی که به شیوه‌ای معقول منتقل شود، چرا که مردم دوست دارند آگاه باشند و به همین خاطر از انتقاد استقبال می‌کنند.

وی با ذکر اینکه هنر یعنی خلاقیت و خلاقیت یعنی نشر خوش بینی، اظهار کرد: این تعریف بدان معناست که برای مشکلات راه حل ارائه دهیم و در خوشبینانه ترین حالت شاهد هستیم که بهترین تجلی آن در تئاتر خیابانی است که در پیوند با توده‌های مردم کسب می‌شود.

این کارگردان مطرح تئاتر کشور چهارمین ویژگی تئاتر خیابانی را که بسیار متمایز کننده است، وجه طنز و شادی اعلام و تأکید کرد: مردم نیازمند شادی و طنز هستند تا بتوانند در یک فاصله زمانی به ریش مشکلات بخندند، هنرمند باید آگاه باشد که مردم مسائل جدی را خیلی دوست ندارند و بر این اساس باید خلاقیت خود را به کار گرفته تا جدی‌ترین مسائل را با زبان طنز بیان کند.

وی با درخواست از هنرمندان مبنی بر اینکه فضای شهر را با طراوت کنند، دلیل این امر را اینگونه مطرح کرد: شهر فضای غم و اندوه نیست و نباید اجازه داد که غم گریبانگیر فضای شهر شود.

صادقی گفت: بخش بزرگی از تئاتر خیابانی خلق فضای شادی و گردآوری مردم در کنار هم برای ثبت لحظات شاد است.

تقلید منجر به مرگ شاهکارها می‌شود

وی گریزی به مسئله حائز اهمیت دیگری که تأثیری شگرف بر اجراهای خیابانی دارد زد و گفت: نکته این است که بسیاری از آثار بحث زیبایی‌شناسی کار خود را به تقلید از سینما و ... بنا کرده بودند

صادقی با اعلام اینکه کار اصلی تئاتر خیابانی تقلید نیست، کم‌ترین ضربه تقلید را کشتن نیروی خلاقیت و نوآوری در افراد دانست و خاطرنشان کرد: در اثری که تقلید باشد، حتی اگر شاهکار هم خلق شود تقلیدی بوده و به چشم نخواهد آمد.

وی عنوان کرد: هنرمندان تئاتر خیابانی برای اینکه بتوانند به بهترین شکل ممکن نقش خود را در حیات اجتماعی و فرهنگی جامعه احیا کرده و فضا را گسترش دهند و در عین حال ضرورت دیالوگ و رویارویی مردم با مشکلات را تسریع، هیچ راهی ندارند جز اینکه از خود تئاتر خیابانی استفاده کنند.

کار فرهنگی نیازمند حمایت مادی است

کارگردان و نویسنده تئاتر کشور در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه نکته شایان توجه دیگر در خلق آثار نمایشی مسئله کمبود بودجه است، گفت: این نوع فعالیت‌ها نیازمند هزینه است اگر دولت، مسئولان و دستگاه‌های ذیربط در فکر توسعه این کار و تبدیل آن به یک تریبون و نشان اجتماعی بزرگ برای ایران در سطح جهان باشند، باید هزینه کنند.

وی ادامه داد: برای توسعه تئاتر خیابانی باید امکانات و بودجه را بیشتر کرد تا بتوان به بهترین شکل ممکن از هنر هنرمندان تجلیل به عمل آورده و در عین حال امکان ایجاد ارتباط با هنرمندان خارج از کشور را نیز فراهم ساخت.

این کارگردان کردستانی آینده حیرت‌انگیزی را در انتظار تئاتر خیابانی در راستای دموکراتیک کردن جامعه، در ایجاد شور و نشاط اجتماعی، در شنیدن صداهای گوناگون و در ارتقاء سطح فرهنگی هنر معاصر ایران  دانست و یادآور شد: امید است با حمایت از تئاتر خیابانی مریوان بتوان این تئاتر را به یک نشانه بارز فرهنگی برای تبدیل آرزوها، آرمان‌ها و برای بیان رنج‌ها و شادی‌ها به کار بست.

انتهای پیام/ش

R7848/P1377/S6,66/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۸۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین - ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه یک‌شنبه، (۱۶ اردیبهشت‌ماه) با همراهی یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه از روند آماده‌سازی نمایشگاه در مصلی امام خمینی(ره) بازدید کرد و در جریان آخرین اتفاقات نمایشگاه کتاب تهران قرار گرفت.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدا، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گزارشی از روند آماده‌سازی نمایشگاه ارائه کرد و گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی(ره) گسترده است و ۲۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته دوبرابری است.

قائم مقام نمایشگاه از شروع بارگذاری آثار ناشران بخش مجازی در سایت این رویداد خبرداد و افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان‌ دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

او با بیان اینکه ۵۰ مهمان خارجی به دعوت نمایشگاه کتاب تهران در این رویداد حاضر خواهند شد، گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفت‌وگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

در ادامه ناصر کنعانی، مریم‌سادات ظهوریان، مهدی رمضانی، نادر قدیانی، فتح‌الله فروغی، ابراهیم کریمی، مهدی فقیهی نژاد و اسماعیل جانعلی‌پور به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به طرح پیشنهاداتی پرداختند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه علیرغم تمام تلاش‌ها خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم، عنوان کرد: حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر محترم موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد.

او نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را چهره واقعی مردم ایران دانست و افزود: نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکرها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب صفحه پرشوری از دوره رونق فرهنگ است

سپس، اسماعیلی از شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب تهران بخاطر اهتمام و همت در پیگیری مسائل این رویداد مهم فرهنگی قدردانی کرد و با بیان اینکه در آستانه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اوضاع وفق مراد و وفق اهداف ترسیم شده پیش رفته است، گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد.

او با تاکید براینکه تمهیدات و پشتیبانی لازم از نمایشگاه کتاب تهران درحال انجام است، اشاره کرد: نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما نهایتاً حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشورهای جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویدادهای فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه کتاب را صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگ دانست و ادامه داد: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیازها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم.

اسماعیلی از آماده‌سازی کارخانه جدید کاغذ برای تامین نیازهای کشور در زمینه کتاب‌های درسی خبر داد و افزود: در مضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

او نشر کودک و نوجوان را مسئله مهم و کلیدی دانست و با تاکید براینکه در این زمینه آماده حمایت از ناشران و مخاطبان خواهیم بود، گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم گسترش شبکه کتابفروشان تاکید کرد و گفت: ابلاغ خوبی در این زمینه از سوی معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفا یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

اسماعیلی تاثیرگذاری کمیته فرهنگی نمایشگاه با برگزاری جلسات شعر و مسابقه را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه حتما باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه کتاب باشد تا مردم احساس شور و نشاط فرهنگی داشته باشند، افزود: نمایشگاه کتاب تهران باید یک اتفاق فرهنگی بزرگ و با خاطره مثبت و متعالی باشد تا توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل نمایان شود.

او بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه معظم‌له از روند نمایشگاه ابراز رضایت داشتند که مایه افتخار است، گفت: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقدها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه مهم مردم در زمینه کتاب را قیمت آن دانست و با تاکید براینکه در این زمینه باید سامانه‌های حمایتی را افزایش داد، گفت: در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903416

دیگر خبرها

  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • خانم ژیلا صادقی، این صحبت‌هایت را فراموش کردی؟!
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • آغاز عملیات دیوارکشی اطراف آرامستان شیخ شهاب‌الدین (آزادان)
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه